JANEVI

METALINZENERING-JANEVI

Панел за покривање на покривот од минерална волна

Panel za pokrivanje na pokrivot od mineralna volna. Samonozni izolacioni paneli so metalna obloga so dvojan koza.

Самоножни изолациони панели со метална облога со двојна кожа со јадро од минерална волна може да се користат како надворешен капак на коси покриви во сите видови згради.

 • Тие се разликуваат по:
 • Исклучителна реакција на оган, (класа A2 s1 d0)
 • Исклучителна отпорност на пожар, REI класа
 • Одличен капацитет за топлинска изолација, U вредност
 • Многу добар капацитет за носење како покривен панел
 • Произведено со:
 • 1000mm ширина на капакот и номинална дебелина 50mm, 60mm, 80mm, 100mm, 120mm, 150mm
 • во сопствени должини од 2м до 14м, во зависност од проектот

Карактеристични материјали

Изолирано јадро од минерална волна со висока густина

Јадрото за изолација од минерална волна со висока густина нуди одлична отпорност на оган и топлинска пропустливост. Минералната волна е биорастворлива и не содржи или ослободува опасни материи за здравјето и животната средина.
Суштински карактеристики:
 • Густина, 100 kg/m 3 (и 120 kg/m 3 на барање)
 • Топлинска спроводливост λ, 0,033 W / mK
 • Реакција на пожар, незапалив, категорија А1

Опции за метални листови

Обично се користат претходно обоени и поцинкувани челични лимови со дебелина од 0,50 mm. По желба, достапни се метални лимови од различни материјали и дебелини

 • Челик претходно обоен и поцинкуван или со заштитен слој од легура на алуминиум, според EN 10346 и EN 10143, од 0,35 mm до 1,0 mm, со полиестерски, пластизол, PVDF облоги во боја.
 • Алуминиумска легура од сериите 1xxx, 2xxx, 3xxx, обична или претходно обоена со Aluzinc заштитна обвивка, според EN 508-2, со номинална дебелина од 0,35 mm до 1,0 mm.
 • Нерѓосувачки челик, AISI 304 2B или AISI 316 L, од 0,35 mm до 1,0 mm, без облога во боја, мат или сјај.

Надворешни профили на лице

Надворешно метално лице со трапезоиден профил 42/250 (пет врвови) и светло брановидно Кутија помеѓу врвовите. По желба, може да се втисне.

Внатрешни профили на лице

Внатрешни профили на лице без формација на светлина рамни или со светлосни формации како што е кутија 83 (39-44). На барање, внатрешното лице може да се  пробие . Перфорираните челични лица се достапни во две Ral бои, RAL 9005 за намалување на рефлексиите и RAL 9002.

Класична полиестерска боја

Полиестерските бои се најчести и најекономични премази. Тие се погодни и за надворешни и за внатрешни површини. Со номинална дебелина на облогата од> 20µm тие имаат многу добра отпорност на надворешни услови на околината.

Издржлива пластисолна боја

Облогата со пластизол е многу издржлива на надворешни услови на животната средина. Припаѓа на категоријата „само-заздравувачки“ премази при механички оштетувања. Со номинална дебелина на облогата од 200 µm, тој е погоден за апликации на отворено каде што барањата за издржливост се високи.

PVDF боја со висока потреба

PVDF бојата е погодна за згради со архитектонски апликации каде текстурата и задржувањето на бојата се важни. Номиналната дебелина на облогата е 50µm и е класифицирана во категоријата s1, во однос на нејзината реакција на пожар.

Опции за боја за обложување

Достапни се екстремно голем број опции за обложување во боја. Ве молиме погледнете го нашиот оддел за продажба за достапните бои (RAL1014 до RAL 9010).

Номинална дебелина Тежина на панелот * Термичка трансмисија ** Индекс на отпорност на пожар ***
[mm] [кг м2 ] [W/ 2 .K]  
50 15,2 0,63 REI 45
60 15,9 0,53 REI 120
80 18,3 0,40 REI 120
100 19,9 0,32 REI 120
120 22,2 0,27 -
150 25,3 0,21 REI 240

* Тежината по единица должина е пресметана земајќи ја предвид густината на јадрото од 100 kg/m 3 и номиналната дебелина на челичните страни 0,50 mm / 0,50 mm.

** Коефициентот на топлинска преносливост е пресметан земајќи ја предвид густината на јадрото 100 kg/m 3 , коефициентот на топлинска спроводливост од 0,033 W/mK и номиналната дебелина на челичните страни 0,50 mm / 0,50 mm.

*** Панелите за ѕидно покривање од минерална волна се класифицирани во нотифицирани лаборатории, според EN 13501-1 и EN 13501-2, во однос на реакцијата и отпорноста на пожар. Ве молиме побарајте го извештајот за класификација.

Панелите за покривање на покривот од минерална волна се фиксираат на структурата на лежиштето со стандарден метод на видливо закотвување.

Тие се дизајнирани како покривни панели за покриви со наклон не помал од 10%. На коси покриви со наклон од повеќе од 10% се препорачува да се инсталираат повеќе од еден панел во насока на наклонот. Во овој случај, панелите мора да имаат конфигурација на преклопување . Попречното преклопување може да биде десно или лево во зависност од спецификациите на проектот. Должината на преклопувањето варира од 50 mm до 300 mm. Панелите обично се испорачуваат без преклопување и вкрстено сечење (отстранување на дел од внатрешниот лист и јадро) се врши на локацијата на проектот.

Карактеристичниот дизајн на спојниците на панелите во комбинација со употребата на заптивки ги минимизира просторите од панел до панел и на тој начин се постигнува:

 • Намалете ги топлинските мостови на минимум
 • Зголемете ја отпорноста на пожар
 • Ограничување на пенетрација на воздух и влага
 • Минимизирајте го времето за инсталација
 • Ограничена употреба на дополнителни додатоци

Можно е и ова да ти се допаѓа…

  Браварски Услуги

  Во Метал Инженеринг Јаневи ќе добиете комплетна професионална услуга од професионалниот тим кои секогаш е подготвен да одговори на вашите барања.

  Video