JANEVI

METALINZENERING-JANEVI

Панел за покривање на ѕидови од минерална волна

Panel za pokrivanje na zidovi od miineralna volna. Samoodrzlivi izolacioni paneli so metalna obvivka so dvojna koza.

Самоодржливи изолациони панели со метална обвивка со двојна кожа со јадро од минерална волна може да се користат како надворешен ѕид и внатрешен ѕиден капак во сите типови на згради.

 • Тие се разликуваат по:
 • Исклучителна реакција на оган, (класа A2 s1 d0)
 • Исклучителна отпорност на пожар, EI категорија
 • Одличен капацитет за топлинска изолација, U вредност
 • Многу добра носивост како ѕидна плоча за покривање
 • Произведено со:
 • 1000mm и 1170mm ширина на капакот и номинална дебелина 50mm, 60mm, 80mm, 100mm, 120mm, 150mm, 180mm, 200mm
 • во сопствени должини од 2м до 14м, во зависност од проектот

 

Карактеристични материјали

Изолирано јадро од минерална волна со висока густина

Јадрото за изолација од минерална волна со висока густина нуди одлична отпорност на оган и топлинска пропустливост. Минералната волна е биорастворлива и не содржи или ослободува опасни материи за здравјето и животната средина.

Суштински карактеристики:
 • Густина, 100 kg/m 3 (и 120 kg/m 3 на барање)
 • Топлинска спроводливост λ, 0,033 W / mK
 • Реакција на пожар, незапалив, категорија А1

Опции за метални листови

Обично се користат претходно обоени и поцинкувани челични лимови со дебелина од 0,50 mm . По желба, достапни се метални лимови од различни материјали и дебелини

 • Челик претходно обоен и поцинкуван или со заштитен слој од легура на алуминиум, според EN 10346 и EN 10143, од 0,35 mm до 1,0 mm, со полиестерски, пластизол, PVDF облоги во боја.
 • Алуминиумска легура од сериите 1xxx, 2xxx, 3xxx, обична или претходно обоена со Aluzinc заштитна обвивка, според EN 508-2, со номинална дебелина од 0,35 mm до 1,0 mm.
 • Нерѓосувачки челик, AISI 304 2B или AISI 316 L, од 0,35 mm до 1,0 mm, без облога во боја, мат или сјај.

Надворешни профили на лице

Надворешни профили на лице без формација на светлина рамни или со светлосни формации како што се Box 100 (50-50), Microrib и Embossed.

Внатрешни профили на лице

Внатрешни профили на лице без формација на светлина рамни или со светлосни формации како што е кутија 83 (39-44). На барање, внатрешното лице може да се пробие . Перфорираните челични лица се достапни во две Ral бои. RAL 9005 за намалување на рефлексии и RAL 9002.

Класична полиестерска боја

Полиестерските бои се најчести и најекономични премази. Тие се погодни и за надворешни и за внатрешни површини. Со номинална дебелина на облогата од> 20µm тие имаат многу добра отпорност на надворешни услови на околината.

Издржлива пластисолна боја

Облогата со пластизол е многу издржлива на надворешни услови на животната средина. Припаѓа на категоријата „само-заздравувачки“ премази при механички оштетувања. Со номинална дебелина на облогата од 200 µm, тој е погоден за апликации на отворено каде што барањата за издржливост се високи.

PVDF боја со висока потреба

PVDF бојата е погодна за згради со архитектонски апликации каде текстурата и задржувањето на бојата се важни. Номиналната дебелина на облогата е 50µm и е класифицирана во категоријата s1, во однос на нејзината реакција на пожар.

Опции за боја за обложување

Достапни се екстремно голем број опции за обложување во боја. Ве молиме погледнете го нашиот оддел за продажба за достапните бои (RAL1014 до RAL 9010).

Панел за ѕидна покривка од минерална волна, видливо фиксирање

Номинална дебелина Тежина на панелот

(широчина на капакот 1000мм)*

Термичка трансмисија U** Индекс на отпорност на пожар *** Индекс на намалување на звукот Rw(C;Ctr) ****
[mm] [кг/ м2 ] [W/m 2 .K]   Нормално [dB] Перфориран [dB]
50 13,9 0,69 ЕИ 15 30 (-1;-3) 33 (-1;-4)
60 14,6 0,54 ЕИ 30 - -
80 16,9 0,41 EI 90 31 (-1;-3) -
100 18,6 0,32 ΕΙ 180 - 35 (-1;-3)
120 20,9 0,27 ΕΙ 240 - -
150 23,9 0,22 ΕΙ 240 - -
180 26,9 0,18 ΕΙ 240 - -
200 29,2 0,16 ΕΙ 240 - -

Панел за покривање на ѕидови од минерална волна, скриено фиксирање

Номинална дебелина Тежина на панелот (широчина на капакот 1000мм)* Термичка трансмисија U** Индекс на намалување на звукот Rw (C;Ctr) ****
[mm] [кг/ м2 ] [W/m 2 .K] [dB]
50 14,1 0,88 -
60 14,8 0,62 -
80 17,2 0,43 -
100 18,8 0,33 -
120 21,1 0,28 -
150 24,2 0,22 -
180 27,3 0,18 -
200 29,3 0,16 -

* Тежината по единица должина е пресметана земајќи ја предвид густината на јадрото од 100 kg/m 3 и номиналната дебелина на челичните страни 0,50 mm / 0,50 mm.

** Коефициентот на топлинска преносливост е пресметан земајќи ја предвид густината на јадрото 100 kg/m 3 , коефициентот на топлинска спроводливост од 0,033 W/mK и номиналната дебелина на челичните површини.50mm / 0,50mm.

*** Панелите за ѕидно покривање од минерална волна се класифицирани во нотифицирани лаборатории, според EN 13501-1 и EN 13501-2, во однос на реакцијата и отпорноста на пожар. Ве молиме побарајте го извештајот за класификација.

**** Индексот на намалување на звукот беше измерен земајќи ја предвид густината на јадрото од 100 kg/m 3 и номиналната дебелина на листовите 0,50 / 0,50 mm, во согласност со EN ISO 140-3.

Панелите за ѕидно покривање од минерална волна се достапни со два вида спојки, видливо прицврстување и скриено фиксирање. И при видливо и скриено фиксирање, панелите може да се монтираат или вертикално или хоризонтално.

Карактеристичниот дизајн на спојниците на панелите во комбинација со употребата на заптивки ги минимизира просторите од панел до панел и на тој начин се постигнува:

 • Намалете ги топлинските мостови на минимум
 • Зголемете ја отпорноста на пожар
 • Ограничување на пенетрација на воздух и влага
 • Минимизирајте го времето за инсталација
 • Ограничена употреба на дополнителни додатоци

Видливо поправање

Панелите за покривање на ѕидовите од минерална волна се прицврстени на структурата на лежиштето со стандарден метод на видливо закотвување. Овој метод додава сила на конструкцијата и индустриски изглед на зградата.

Скриено поправање

Достапни се и скриени прицврстувачки панели кои се прицврстени на структурата на лежиштето со методот на скриено закотвување. Панелот има таква конфигурација во својот профил така што потпорните елементи не се видливи и затоа нудат одличен естетски ефект без да се лишат нивните карактеристични својства.

Додатоци / артикли

Секој градежен проект е различен и уникатен во исто време. Ова е причината зошто не е можно да имате стандардни додатоци / трепкачи. Техничкиот оддел на компанијата може да ви даде каква било помош што ви треба за дизајнирање, развој и производство на предметите што можеби ќе ви требаат. Посетете го табулаторот „Производи по мерка“.

Можно е и ова да ти се допаѓа…

  Браварски Услуги

  Во Метал Инженеринг Јаневи ќе добиете комплетна професионална услуга од професионалниот тим кои секогаш е подготвен да одговори на вашите барања.

  Video