JANEVI

METALINZENERING-JANEVI

Полиуретанска табла за покривање на покривот

Poliuretanska tabla za pokrivanje na pokrivot. Samodrzlivi izolacioni paneli so metalna obvivka so dvojna koza

Самодржливи изолациони панели со метална обвивка со двојна кожа со полиуретанско јадро PUR или PIR со висока густина може да се користат како надворешен капак на коси покриви во сите видови згради.

 • Тие се разликуваат по:
 • Исклучителна реакција на оган, класа B s1 d0 (PIR висок индекс)
 • Одличен капацитет за топлинска изолација, U вредност
 • Многу добар капацитет за носење како покривен панел
 • Без опасни материи, без CFC и HCFC
 • Произведено со:
 • 1000mm ширина на капакот и номинална дебелина (25mm), 30mm, (35mm), (40mm), 50mm, 60mm, 80mm, 100mm, 120mm, 150mm
 • во сопствени должини од 2м до 14м, во зависност од проектот

Карактеристични материјали

PUR / PIR полиуретанско изолационо јадро

Јадрото PUR полиуретанска пена со висока густина 40 kg/m 3 има одлична отпорност на пренос на топлина. Докажано е дека е најдобриот термоизолациски материјал во градежниот сектор.

Не содржи штетни материи, без мирис е и безбеден за здравјето и околината. Не содржи CFC и HCFC, супстанции кои го осиромашуваат озонот. Може да се рециклира и може да се користи за производство на секундарни производи.

Неговата затворена клеточна структура е хемиски неутрална и тоа ја прави отпорна на влага и мувла. Тој е издржлив и неговите својства остануваат непроменети со текот на времето.

Покрај тоа, PIR пената тешко се запали, погодна за згради со барања за структурна отпорност на пожар. ПИР панелот од полиуретанска пена е класифициран како B-s1-d0 според стандардот EN 13501-1, што значи дека не пренесува оган, тешко е да се запали, нема/едвај произведува чад и не произведува запаливи или незапаливи честички. .

Суштински карактеристики:
 • Густина 40 ± 2 kg/m 3 (висок индекс)
 • Топлинска спроводливост, λ 0,023 W / mK
 • 95% затворена клеточна структура
 • Одговор на пожар, тешко се запали, класа B s1 d0

Опции за метален лим

Обично се користат претходно обоени и поцинкувани челични лимови со дебелина од 0,50 mm . По желба, достапни се метални лимови од различни материјали и дебелини.

 • Челик претходно обоен и поцинкуван или со заштитен слој од легура на алуминиум, според EN 10346 и EN 10143, од 0,35 mm до 1,0 mm, со полиестерски, пластизол, PVDF облоги во боја.
 • Алуминиумска легура од сериите 1xxx, 2xxx, 3xxx, обична или претходно обоена со Aluzinc заштитна обвивка, според EN 508-2, со номинална дебелина од 0,35 mm до 1,0 mm.
 • Нерѓосувачки челик, AISI 304 2B или AISI 316 L, од 0,35 mm до 1,0 mm, без облога во боја, мат или сјај.

Надворешни профили на лице

Надворешно метално лице со трапезоиден профил 42/250 (пет врвови) или трапезоиден профил 42/500 и светло брановидно Кутија помеѓу врвовите. По желба, може да се втисне.

Внатрешни профили на лице

Внатрешни профили на лице без формација на светлина рамни или со светлосна формација како што се кутија 100 (50-50), Мини кутија 51 (25,5-25,5), кутија 150 (75-75) и врежана. По барање, постои опција за производство на панели каде внатрешниот метален лим може да се замени со рамен полиестерски лист со дебелина до 1mm, секаде каде што околината е екстремно корозивна.

Класична полиестерска боја

Полиестерските бои се најчести и најекономични премази. Тие се погодни и за надворешни и за внатрешни површини. Со номинална дебелина на облогата од> 20µm тие имаат многу добра отпорност на надворешни услови на околината.

Издржлива пластисолна боја

Облогата со пластизол е многу издржлива на надворешни услови на животната средина. Припаѓа на категоријата „само-заздравувачки“ премази при механички оштетувања. Со номинална дебелина на облогата од 200 µm, тој е погоден за апликации на отворено каде што барањата за издржливост се високи.

PVDF боја со висока потреба

PVDF бојата е погодна за згради со архитектонски апликации каде текстурата и задржувањето на бојата се важни. Номиналната дебелина на облогата е 50µm и е класифицирана во категоријата s1, во однос на нејзината реакција на пожар.

Опции за боја за обложување

Достапни се екстремно голем број опции за обложување во боја. Ве молиме погледнете го нашиот оддел за продажба за достапните бои (RAL1014 до RAL 9010).

m2

Номинална дебелина Тежина на панелот ** Термичка трансмисија ***
[mm] [кг м2 ] [W/m 2 .K]
(25)* 10,4 0,83
30 10,6 0,70
(35)* 10,8 0,61
(40)* 11,0 0,53
50 11,4 0,43
60 11,8 0,36
80 12,6 0,27
100 13,4 0,22
120 14,2 0,18
150 15,3 0,14

* Вредностите за дебелина во заградата се однесуваат само на панелите за покривање на покривот PUR.

** Тежината по единица должина е пресметана земајќи ја предвид густината на јадрото од 40 kg/m 3 и номиналната дебелина на челичните страни 0,50 mm / 0,50 mm.

*** Коефициентот на топлинска преносливост е пресметан земајќи ја предвид густината на јадрото 40 kg/m 3 , коефициентот на топлинска спроводливост од 0,023 W/mK и номиналната дебелина на челичните страни 0,50 mm / 0,50 mm.

Панелите за покривање на покривот PIR се класифицирани во нотифицирани лаборатории, како B s1 d0, според EN 13501-1, во однос на реакцијата на пожар. Ве молиме побарајте го извештајот за класификација.

Полиуретанските покривни панели се фиксираат на носечката конструкција со стандарден метод на видливо закотвување.

Тие се дизајнирани како покривни панели за покриви со наклон не помал од 10%. На коси покриви со наклон од повеќе од 10% се препорачува да се инсталираат повеќе од еден панел во насока на наклонот. Во овој случај, панелите мора да имаат конфигурација на преклопување. Попречното преклопување може да биде десно или лево во зависност од спецификациите на проектот. Должината на преклопувањето варира од 50 mm до 300 mm. Панелите обично се испорачуваат без преклопување и вкрстено сечење (отстранување на дел од внатрешниот лист и јадро) се врши на локацијата на проектот.

Карактеристичниот дизајн на спојниците на панелите во комбинација со употребата на заптивки ги минимизира просторите од панел до панел и на тој начин се постигнува:

 • Намалете ги топлинските мостови на минимум
 • Ограничување на пенетрација на воздух и влага
 • Минимизирајте го времето за инсталација
 • Ограничена употреба на дополнителни додатоци

Можно е и ова да ти се допаѓа…

  Браварски Услуги

  Во Метал Инженеринг Јаневи ќе добиете комплетна професионална услуга од професионалниот тим кои секогаш е подготвен да одговори на вашите барања.

  Video