JANEVI

METALINZENERING-JANEVI

ПВЦ профил/ blueEvolution 73/82 мм

 • blueEvolution систем: Генерација на премиум прозорци

Visoka bezbednost vo kombinacija so odlichna zashteda na energija i inovativni tehnologii za izloacija.

Висока безбедност во комбинација со одлична заштеда на енергија и иновативни технологии за изолација. Овие својства на серијата профили обезбедуваат долг животен век за нискоенергетскиот прозорец на куќата. Високото осветлување и заштитата од временските услови создаваат удобност и удобност за живот. Не заборавајте за модерниот дизајн, кој, благодарение на различните опции за дизајн, совршено се вклопува во архитектонските услови на зградата.

ПВЦ профил/ blueEvolution 73 мм

 

 • bluevolution-73

  bluevolution-73

  Главни технички карактеристики:

  - 5-коморен профил
  - Потисна заптивка
  - Ширина на монтирање: 73 mm
  - Отпорност на пренос на топлина на прозорецот до 1/Uw = 1,37 m²K/W
  - Звучна изолација: до 46 dB
  - Отпорност на кражба: до RC 2
  - Опсег на примена: вртење, навалување, навалување и свртување на прозорци, балконски врати, преклопни и паралелно лизгачки врати.


ПВЦ профил/ blueEvolution 82 мм

Иновативниот дизајн на профилот со 6 комори со вкупна ширина од 82 mm и најновиот систем за заптивање обезбедува најдобра топлинска изолација и оптимална заштеда на енергија.

 • Дополнително, системот Brügmann blueEvolution 82 AD нуди можност за 100% рециклирање на сите компоненти, бидејќи во производството се користи само висококвалитетен ПВЦ.
 • Brügmann blueEvolution 82 MD носи нова димензија на енергетската ефикасност. Средната заптивка значително ги подобрува карактеристиките на заштеда на топлина и звучна изолација на прозорците. Покрај тоа, средната заптивка обезбедува сигурна заштита од ветер и дожд, што ви овозможува да одржувате посебна удобност во куќата во секое време од годината.

 

 • bluEvolution 82 AD

  bluEvolution 82 AD

  Главни технички карактеристики:
  - 6 коморен профил
  - Потисни заптивки
  - Ширина на монтирање: 82 mm
  - Отпорност на пренос на топлина на прозорецот до 1/Uw = 1,49 m2K/W
  - Максимална дебелина на застаклувањето: до 52 mm, при користење на технологијата на лепење изолационо стакло - до 54 mm
  - Звучна изолација: до 47 dB
  - Отпорност на кражба: до RC 2
  - Опсег на примена: вртење, навалување, навалување и вртење прозорци, влезни и балконски врати, паралелно лизгачки врати

 • bluEvolution 82 MD

  bluEvolution 82 MD

  Главни технички карактеристики:
  - 6 коморен профил
  - Среден печат
  - Ширина на монтирање: 82 mm
  - Отпорност на пренос на топлина на прозорците до 1/Uw = 1,54 m2K/W
  - Максимална дебелина на застаклувањето: до 52 mm, при користење на технологијата на лепење изолационо стакло - до 54 mm
  - Звучна изолација: до 46 dB
  - Отпорност на кражба: до RC 2
  - Опсег на примена: вртење, навалување, навалување и вртење прозорци, балконски врати, паралелно лизгачки врати


 Геометрија на профилот:

Планарна офсет геометрија
blueEvolution 73
Планарна офсет геометрија
Планарна офсет геометрија со заоблени појас
blueEvolution 73
Планарна офсет геометрија со заоблени појас
Тркалезна геометрија
blueEvolution 73
Тркалезна геометрија
Планарна офсет геометрија
blueEvolution 82
Планарна офсет геометрија
Планарна офсет геометрија со заоблени појас
blueEvolution 82
Планарна офсет геометрија со заоблени појас
Тркалезна геометрија
blueEvolution 82
Тркалезна геометрија

Поради висококвалитетната обвивка на филмот, која делува како дополнителен заштитен слој кој го штити профилот од влијанието на атмосферските влијанија, прозорите од Саламандер ПВЦ не ја губат својата презентација и по години. Покрај тоа, тие се исклучително лесни за одржување и одржување.

03 - Dunkelgrün
11 - Stahlblau
12 - Schiefergrau
18 - Jet black matt - Premium
19 - Weinrot
21 - Nußbaum
25 - Mooreiche
26 - Mahagoni
27 - Streifen-Douglasie
28 - Ginger Oak
33 - Nebraska - Premium
34 - Schiefergrau matt
35 - White Ash
37 - Alux DB 703 Premium
39 - Weiß antik
41 - Vintage-Oak
42 - Silver grey
43 - Polareiche
50 - Bergkiefer
51 - Golden Oak
55 - Anthrazitgrau
59 - Creme
62 - Tiama - Premium
67 - Metbrush anthrazit - Premium
69 - Metbrush Alu - Premium
71 - Schwarzbraun
73 - Lichtgrau
74 - Basaltgrau
84 - Basaltgrau _ Satin
87 - Signalgrau _ Satin
88 - Anthrazitgrau _ Satin (einseitig)
90 - Quarzgrau _ Satin
92 - Woodec Alpine - Premium plus
93 - Woodec Concrete - Premium plus
94 - Coriander Oak - Premium plus
98 - Schwarz Ulti-Matt - Premium plus

 

  Браварски Услуги

  Во Метал Инженеринг Јаневи ќе добиете комплетна професионална услуга од професионалниот тим кои секогаш е подготвен да одговори на вашите барања.

  Video